Op het Meerminneplein vind je Arto Edelsmeden, dé plek waar je jouw eigen ring of hanger kunt smeden, handgemaakte sieraden kunt kopen, en prachtige woonaccessoires kunt ontdekken.

Het onstaan van Arto Edelsmeden

Arto Edelsmeden begon in 2007 in het Veluwse dorp Emst, opgericht door Arie en Tonny. De naam Arto komt van de eerste letters van hun voornamen. Ze transformeerden een oude varkensschuur tot een sfeervol atelier. In 2016 namen Pernille en haar man Mayken het familiebedrijf over. Hun passie voor edelsmeden leidde tot de beslissing om hun vorige carrières op te geven en het bedrijf voort te zetten.

In oktober 2019 verhuisden Pernille en Mayken naar het Meerminneplein in Zwolle. Hun nieuwe locatie biedt naast werkplekken en een ontvangstruimte ook winkelruimte, waar je het uitgebreide assortiment en de woonaccessoires in levende lijve kunt bewonderen.

Van carrièrewending naar goudsmid

Pernille en Mayken kwamen beiden uit andere vakgebieden: Pernille als officemanager en Mayken als steigerbouwer. Mayken vond het zo inspirerend om mee te helpen in het atelier dat hij besloot zich om te scholen tot goudsmid.

Workshops: maak je eigen sieraad

Bij Arto kun je twee soorten workshops volgen:

  • Ring of Hanger Maken: Onder begeleiding van een ervaren edelsmid creëer je je eigen unieke sieraad. De workshop duurt een ochtend of middag en kost €89 per persoon. Dit bedrag is inclusief 925 sterling zilver, maar je kunt tegen een meerprijs edelstenen of graveringen toevoegen. Ook het maken van een gouden ring behoort tot de mogelijkheden.

  • Trouw- of relatiering Maken: Maak samen met je partner een trouw- of relatiering voor een extra speciale touch op jullie dag. Je kunt kiezen voor een privéworkshop of een ‘stellendag’, waarbij je met maximaal vier andere stellen aan de slag gaat. Tijdens de workshop worden foto’s gemaakt als aandenken.

Pernille en Mayken starten de workshop met voorbeelden om je te inspireren en begeleiden je bij het maken van je keuze. Je werkt met een zilveren of gouden plaatje dat je zelf vormt tot een prachtig sieraad. Tijdens de workshop leer je solderen, schuren en polijsten.

Persoonlijke aandacht en creatieve vrijheid

Bij Arto krijg je persoonlijke begeleiding. Iedere deelnemer heeft een eigen werkplek en ontvangt een-op-een hulp bij elke stap van het proces. Of je nu ervaring hebt of niet, Pernille en Mayken zorgen ervoor dat je met trots je eigen sieraad kunt maken.

Winkel: sieraden en woonaccessoires

In de winkel aan de voorzijde vind je een schitterende selectie interieuraccessoires, van agaatschijven op voet tot kandelaars, kussenhoezen en theelichtjes. Pernille selecteert de items persoonlijk, met een focus op wat zij zelf mooi vindt en graag in haar eigen huis zou hebben. Deze persoonlijke touch zie je terug in alle producten.

Eigen merk: Nova Jones

Recent hebben Pernille en Mayken hun eigen merk, Nova Jones, gelanceerd. Nova Jones biedt een exclusieve collectie van handgemaakte sieraden die perfect de ambachtelijke vakmanschap van Arto combineren met een moderne, eigentijdse stijl. Van verfijnde ringen tot opvallende hangers, de Nova Jones collectie is ontworpen om zowel elegant als uniek te zijn. Elk stuk vertelt een verhaal en voegt een vleugje luxe toe aan elke outfit. Je kunt de Nova Jones collectie zowel in de winkel als via de website bekijken en bestellen.

Of je nu op zoek bent naar een speciaal sieraad, stijlvolle woonaccessoires of een uniek stuk uit de Nova Jones-collectie, een bezoek aan Arto-Edelsmeden is absoluut de moeite waard. Woon je niet in de buurt? Geen probleem! Je kunt de woonaccessoires en sieraden, inclusief de nieuwe Nova Jones lijn, ook eenvoudig via hun website bestellen.

Kort maar krachtig

Waar?

Meerminneplein 3, Zwolle

Wat?

Winkel met (handgemaakte) sieraden en woonaccessoires, goudsmid en plek voor workshops om een eigen ring te maken