In het hart van Zwolle, in de sfeervolle Roggenstraat, vind je de nieuwste aanwinst voor modeliefhebbers: Moony Collections. Deze charmante boetiek is de droom die werkelijkheid werd voor eigenaresses Chantal en Nikky, die klaarstaan om je te helpen met de perfecte outfit. Sla dit boetiekje zeker niet over tijdens je volgende shopsessie in Zwolle. 

Een langgekoesterde droom

Chantal (links) en Nikky, beste vriendinnen die elkaar jaren geleden leerden kennen tijdens hun werk in een kledingwinkel, deelden altijd al de droom om samen een eigen zaak te beginnen. Ondanks uitdagingen zoals het mislopen van een pand en de start van de coronapandemie, lieten ze zich niet uit het veld slaan. Ze lanceerden in februari 2022 hun online shop Moony Collections. In juni kregen ze eindelijk de sleutel van hun winkelpand aan de Roggenstraat, en op 9 juli openden ze met trots de deuren van hun boetiek. Inmiddels hebben ze hun fulltimebanen opgegeven om zich volledig op hun winkel te richten. 

Moony Collections: uniek en betaalbaar 

Bij Moony Collections vind je een zorgvuldig geselecteerde collectie, met onder andere items van het merk Vila en unieke kledingstukken die Chantal en Nikky persoonlijk inkopen tijdens hun tripjes naar Parijs. Wekelijks worden er nieuwe items toegevoegd, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken. Hun filosofie is simpel: ze verkopen alleen kleding die ze zelf ook zouden dragen. Chantal combineert graag met laarzen of sneakers, terwijl Nikky de voorkeur geeft aan hakken of sneakers. Van tijdloze basics tot trendgevoelige stukken — bij Moony is er voor ieder wat wils. Daarnaast biedt de boetiek ook een scala aan sieraden en accessoires, zoals sjaaltjes, scrunchies, en zonnebrillen, allemaal tegen betaalbare prijzen. De naam Moony is geïnspireerd door de liefkozende bijnaam van Nikky’s oudste dochter, wat de winkel een extra persoonlijk tintje geeft.

Toekomstdroom

De toekomstplannen van Nikky en Chantal gaan verder dan hun huidige collectie. Ze dromen ervan om hun eigen label te lanceren, waarin ze hun perfecte kledingstukken kunnen ontwerpen en verkopen in hun boetiek. Chantal bijvoorbeeld, is al jaren op zoek naar de ideale broderie blouse met ruffles, maar vindt nergens wat ze in gedachten heeft. “Ik weet precies wat ik wil, maar ik kan het nergens vinden,” vertelt ze. Het opzetten van een eigen label vergt tijd en connecties, maar tot die tijd genieten ze volop van het runnen van hun winkel.

Volg Moony Collections op Instagram voor inspiratie en om op de hoogte te blijven van de laatste trends.