De lekkerste kopjes koffie van Zwolle

Fan van koffie én leuke plekjes? Notitieboekjes in de aanslag! In dit artikel lees je meer over mijn vier favoriete koffiespots in onze Hanzestad. Leuke locaties die uitermate geschikt zijn voor de perfecte cappuccino, flat white of espresso. Of je er nou ter plekke van geniet of gaat voor to go.

Everyday Bread… & Coffee (city store)

Een van mijn favoriete plekken voor koffie is Everyday Bread… & Coffee. Ze hebben een vestiging aan de Diezerpoorterplas (de city store), een in Assendorp en daarnaast ook nog een in Hattem. Mijn favoriet is de city store, maar dat heeft ook te maken met het feit dat deze voor mij op loopafstand is (handig tijdens een lunchwandeling). De koffie is er erg lekker, goed geprijsd en de latte art is van een ander niveau. Het is bijna zonde om het konijnen- of zwanenfiguurtje in het melkschuim te laten verdwijnen. In de zomer drink ik hier ook graag de ijskoffies, bij voorkeur met karamel.

Geen fan van koffie? Ze hebben ook erg lekkere chai lattes (probeer eens de Ginger ‘n Spice) en allerlei smoothies. Verder staan er ook broodjes, de mooist versierde bowls en ander lekkers op de kaart. Niet alleen geschikt voor een kop koffie, maar ook voor lunch dus.

Diezerpoortenplas 9, 8011 VV Zwolle

Espressobar Maling

Zeg je goede koffie, dan zeg je Espressobar Maling. Espressobar Maling bestaat sinds april 2016 en wordt gerund door Sander Groenink. Hij viel al eens in de prijzen: Sander won meerdere prijzen in de Dutch Brewers Cup 2019 en Cup Tasters 2019. Je hoeft het bij Maling niet alleen bij een kop koffie houden, want ze verkopen er ook lekkere baksels. Deze producten worden gebakken in de bakkerij boven de bar. Denk aan een lekkere oma’s appeltaart of blondie.

Luttekestraat 28, 8011 LR Zwolle

Sam’s Coffee 

Bij Sam drink je coffee with manners. Zijn slogan heeft te maken met zijn missie om alle bonen rechtstreeks van de koffieboeren te betrekken. Sam vindt het belangrijk dat we allemaal respectvol met de natuur omgaan, zodat ook de generaties na ons ook kunnen genieten van heerlijke en eerlijke direct trade koffie. Lekkere koffie waar je met een gerust hart van kunt genieten dus. Deze bonen worden ook verkocht in zijn winkel. Het pand aan de Klokkensteeg is erg strak: denk designmeubels, een frisse look en fraaie kopjes. De cinnamon buns zijn erg smakelijk en daarnaast kun je er ook andere lekkernijen krijgen, zoals een Franse cruffin.

Meer weten over koffie en jezelf verder ontwikkelen als thuisbarista? Bij Sam kun je ook workshops volgen.

Klokkensteeg 2, 8011 XV Zwolle

Anne & Max

Anne & Max ziet zichzelf als een huiskamer in de stad en dit zie je terug aan het interieur. Plof neer in een van de fluwelen fauteuils: ideaal om even de krant te lezen onder het genot van een kop koffie. Een van mijn favoriete plekken is bij het raam, waar je lekker mensen kunt kijken. Bij Anne & Max is ook van alles lekkers te krijgen voor bij die kop koffie, zoals worteltaart, Italian cheesecake en bananenbrood.

Sassenstraat 39, 8011 PB Zwolle

Andere leuke plekjes

Dit is natuurlijk maar een greep uit de vele fijne plekjes die er in Zwolle te vinden zijn. Andere leuke plekken voor koffie vind ik bijvoorbeeld het Vliegerhuys, Van der Velde in de Broeren (voorheen Waanders) en Jantjes Lief. Mijn andere tips deel ik geregeld via Instagram.

Eten & drinken

Dit vind je misschien ook leuk