Moonloft

In de Zwolse binnenstad in de Spoelstraat vind je Moonloft, een enorm leuke conceptstore waar je je wel een poosje kunt vermaken. Sinds 2017 kun je hier terecht voor mooie sieraden, interieur-items en babyspulletjes.

Hoe Moonloft begon

Eigenaresse Irene startte in 2017 met Moonloft. Ze woonde op dat moment nog in Amsterdam en werkte als marketingmanager voor diverse bedrijven. Toch was het niet haar droombaan om de hele dag achter de computer te zitten. Toen haar vriend haar vroeg wat ze het liefst zou willen, antwoordde ze dat dit het hebben van een eigen winkeltje zou zijn. In Amsterdam kende Irene genoeg leuke plekjes, maar in Zwolle ontbraken dit soort hippe conceptstores nog een beetje. Moonloft kon dit gat vullen. 

Het pand aan de Spoelstraat werd destijds als woonhuis gehuurd, maar omdat het over winkelruimte beschikt, was het perfect voor haar droom: een eigen winkeltje. Inmiddels zijn Irene en haar vriend verhuisd en kun je op de eerste verdieping – in de voormalige keuken – ook allerlei moois shoppen. Op de tweede etage worden alle webshopbestellingen ingepakt.

Sieraden

Moonloft is een van mijn favoriete adresjes voor een mooi sieraad. De winkel verkoopt onder andere kettinkjes, armbanden, bedels, oorbellen en ringen. Deze items zijn ook verkrijgbaar via de webshop van Moonloft.

Het leukste aan het hebben van een eigen winkel

Tijdens haar werkzaamheden als marketingmanager mistte Irene de afwisseling. Deze afwisseling heeft ze bij Moonloft zeker gevonden. “Geen dag is hetzelfde. Ik weet op de dag zelf vaak nog niet hoe deze eruit gaat zien en dat vind ik erg leuk.” Zo vallen onder andere socialmediabeheer, de webshop, ondernemen, vormgeving en op inkoop gaan onder haar dynamische takenpakket. Ze staat daarnaast ook nog in de winkel en ook dit klantcontact vindt ze erg leuk.

Merken bij Moonloft

Moonloft verkoopt allerlei mooie merken, zoals À la, Anna + Nina, Mimi et Toi, HKliving en Modström. Naast deze labels droomt Irene van een eigen merk, waar ook al hard aan wordt gewerkt. Nu Irene versterking heeft in haar winkel, heeft ze zelf meer tijd voor het ontwerpen. To be continued…

Moonloft Baby

Irene kreeg in december 2017 de kans om een leegstaand pand aan de overkant van de straat (op nummer 33) te huren. Het leek haar altijd al leuk om babyspulletjes te verkopen en Moonloft Baby was geboren. De baby-items zijn sinds november 2018 weer in het ‘hoofdpand’ te vinden.

In de winkel vind je allerlei leuks voor de minimensjes: van cadeautjes tot kleding en van verzorgingsitems tot decoratie. Denk leuke bijtringen, schattige sokjes en zachte knuffels. Coronatijd

Moonloft is de coronatijd gelukkig goed doorgekomen. 

"De webshop liep al, dus we hoefden niet ineens iets op te zetten. De bestellingen konden in de winkel worden afgehaald of werden besteld via de webshop."

Interieur

In de conceptstore kun je ontzettend veel leuke items vinden, zoals de populaire keramieken kopjes van het Nederlandse HKliving. Daarnaast shop je ook de messingkleurige items van Doing Goods, fraaie kandelaars in allerlei vormen en vloerkleden.


Kort maar krachtig

Spoelstraat 32, Zwolle

Sieraden, kleding, interieur-items en babyspulletjes

Zondag en maandag gesloten
Dinsdag: 13:00 – 17:30 uur
Woensdag, donderdag en vrijdag: 11:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 11:00 – 17:00 uur

*De openingstijden kunnen afwijken. Hierboven staan de openingstijden van het moment van schrijven weergegeven.

Previous
Next

Winkelen

Dit vind je misschien ook leuk