Moony Collections

New in town is deze leuke boutique in het centrum van Zwolle. In een mooi pand in de Roggenstraat vind je Moony Collections, waar eigenaresses Chantal en Nikky voor je klaarstaan om je met een leuke nieuwe outfit de deur uit te laten gaan. Sla dit boetiekje zeker niet over tijdens je winkelsessie in Zwolle.

Chantal (links) en Nikky


Een lang gekoesterde droom

Nikky en Chantal zijn beste vriendinnen en leerden elkaar een aantal jaar geleden kennen in een kledingwinkel, waar ze allebei werkten. Ze hadden allebei de droom om samen een eigen winkel te starten en hebben deze dit jaar kunnen verwezenlijken. Het idee spookte al jaren door hun hoofd en ze schreven hun onderneming in bij de Kamer van Koophandel. Hoewel een pand helaas aan hun neus voorbijging en corona begon, besloten ze online te starten met Moony Collections. In februari 2022 ging de online shop live. In juni kregen ze de sleutel van hun pand aan de Roggenstraat en na het opknappen opende de winkel officieel haar deuren op 9 juli. Inmiddels hebben ze hun fulltimebaan opgezegd en focussen ze zich volledig op hun winkel.

Moony Collections

Bij Moony Collections hangen items van het merk Vila in de kledingrekken. Daarnaast kopen ze kledingstukken in tijdens hun bezoekjes aan Parijs. Wekelijks komen er nieuwe items binnen, dus grote kans dat je altijd weer iets nieuws ziet. Het uitgangspunt van Nikky en Chantal is dat ze alleen items inkopen die ze zelf ook zouden dragen. “We hebben allebei een andere kledingstijl, maar dat maakt ons juist zo’n goede combi”, vertellen ze. Chantal combineert items graag met een laars of sneaker, terwijl Nikky de look vaak afmaakt met een hakje of sneaker. Er zijn zowel tijdloze als trendgevoelige items bij Moony te vinden, en dat tegen een betaalbare prijs. Denk prints en kleuren, maar ook neutrale tinten. Er is voor ieder wat wils. Daarnaast verkopen ze ook sieraden en accessoires, zoals sjaaltjes, scrunchies en zonnebrillen.

Hoe Chantal en Nikky op de naam van hun winkel kwamen? De winkel is vernoemd naar Nikky’s oudste dochter, die liefkozend de bijnaam Moony geeft. 


Toekomstdroom

Nikky en Chantal dromen van een eigen label, zodat ze deze ook kunnen verkopen in hun boutique. Chantal vertelt dat ze al jaren op zoek is naar bepaalde items, zoals een broderie blouse met ruffles, maar dat ze de perfecte maar niet kan vinden. “Ik weet precies wat ik in gedachten heb, maar dat kom ik maar niet tegen.” Voor het starten van een eigen label heb je veel connecties nodig en dit heeft tijd nodig. Tot die tijd vermaken ze zich reuze in hun eigen winkel.

Je kunt Moony Collections ook volgen op Instagram, voor inspiratie en de laatste trends

Kort maar krachtig

Roggenstraat 13, Zwolle

Kleding, accessoires en sieraden

Maandag: 13.00 – 17.30 uur
Dinsdag, woensdag en vrijdag: 10.00 – 17.30 
uur
Donderdag: 10.00 – 21.00 
uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 
uur
Zondag: 13.00 – 17.00 
uur

*De openingstijden kunnen afwijken. Hierboven staan de openingstijden van het moment van schrijven weergegeven.

Previous
Next

Winkelen

Dit vind je misschien ook leuk