Buitenplaats de Luwte

Een verborgen pareltje langs de Vecht: dat is Buitenplaats de Luwte. Met een camping, B&B, groepsaccommodatie en paviljoen is er voor ieder wat wils. Lees hier meer over het recreatiepark en het fijne paviljoen.

Hoe het begon

Eigenaren Jessica en Rudy zijn in januari 2021 gestart met Buitenplaats de Luwte. Voor de overname heette het paviljoen Dijkmoment en de camping Vecht & Zo.  Rudy en Jessica hadden beiden ervaring in de horeca- en evenementenbranche en het leek hun erg tof om een eigen recreatiepark te realiseren. Ze komen allebei uit de omgeving van Zwolle, maar woonden voor de overname nog in Utrecht. 

Toen ze Dijkmoment en Vecht & Zo te koop zagen staan, sprak ze dit meteen aan, ook omdat ze de omgeving kenden. Jessica en Rudy waren meteen verliefd op het plekje. Ze startten met crowdfunding, schreven een businessplan en zo geschiedde. Ondanks corona hebben ze een erg goed seizoen gedraaid.

Buitenplaats de Luwte

Jessica en Rudy hebben er bewust voor gekozen om alles onder dezelfde noemer te scharen. De naam is ontstaan tijdens een brainstormsessie, vertelt Jessica. “We hadden een creatieve club mensen opgetrommeld en zijn na gaan denken over een nieuwe naam. Uiteindelijk kwamen we op buitenplaats. In de luwte betekent letterlijk uit de wind en de symboliek achter de naam is even een plek en een momentje voor jezelf om te genieten en op te laden.”


Het paviljoen

Het sfeervolle paviljoen is voor iedereen toegankelijk, dus ook als je niet verblijft op de buitenplaats. Je bestelt hier lekkere ontbijtjes en lunchgerechten, borrelplankjes, wijnen en meer. Van oktober tot april is de daghoreca gesloten en zijn ze alleen geopend voor groepen vanaf 25 personen. Op maandag en dinsdag is het paviljoen gesloten.

Langs de Vecht

Buitenplaats de Luwte vind je op slechts 10 minuten autorijden vanaf de historische binnenstad van Zwolle, dichtbij Dalfsen en aan de rand van het Overijsselse Vechtdal. Hoewel het niet ver is van de bewoonde wereld, krijg je het gevoel dat je er echt even tussenuit bent, ver weg van de drukte en hectiek. Vanaf het terras heb je een weids uitzicht over de Vecht.


Evenementen

Er is genoeg te doen op het recreatiepark: er is een jeu-de-boulesbaan, trampoline, kanoverhuur en de prachtige omgeving is geknipt voor een wandel- of fietstocht. In samenwerking met Hiawatha actief organiseren ze outdooractiviteiten, zoals bootverhuur en handboogschieten.

Daarnaast is het paviljoen ook zakelijk af te huren: op de begane grond zit namelijk een vergaderzaal met eigen terras. Ideaal voor een teamdag of brainstormsessie dus. Je kunt de buitenplaats ook afhuren voor het organiseren van een feest, bruiloft, jubileum of ander (zakelijk) event.

 

Kort maar krachtig

Hessenweg 14b, Zwolle

Camping, B&B en groepsaccommodatie

Paviljoen met terras (ook toegankelijk voor niet-gasten, op maandag en dinsdag gesloten)

Previous
Next

Slapen

Dit vind je misschien ook leuk