Taronja

Bij Taronja in de Sassenstraat kun je terecht voor wooncadeaus en -accessoires. Leuk om iets te kopen voor jezelf of een ander. Diana stortte zich vier jaar geleden op de winkel en het ondernemerschap.

Je kunt hier terecht voor allerlei accessoires, zoals Storytiles, (stapel)vazen, Delfts Blauw en wanddecoratie. Daarnaast kun je ook voor sieraden binnenlopen. Bij Taronja kun je je ogen uitkijken met alles wat er wordt verkocht. 

Historisch pand in de Sassenstraat

Diana werkte voor het ondernemen in de horeca en reiswereld. Taronja bestaat inmiddels vier jaar en startte aan de Pletterstraat, tegenover de stadsmuur. Diana vertelt dat het een vrij donker winkelpand was en dat er weinig sprake was van doorloop. “Voor mensen stopt het centrum daar vaak, waardoor mensen minder spontaan binnenlopen.”

Twee jaar geleden is Diana met haar winkel verhuisd naar het historische pand aan de Sassenstraat. Het pand was vroeger een lijnzaadmolen waar de ezeltjes op stal stonden en hun werk moesten doen door de molenstenen te laten draaien om olie uit de zaden te persen. De molensteen is nog steeds zichtbaar in de winkel.

De naam Taronja

Diana vertelt dat ze een korte en pakkende naam voor haar winkel zocht en sloeg aan het googelen, waarna ‘taronja opdook’. Dit betekent sinaasappel in het Catalaans. Ze raakte door haar vele reizen door veel dingen geïnspireerd en de geur van de sinaasappelbomen in Spanje en het kleurrijke beeld dat de oranje vruchten met zich meebrengen, maken haar meteen vrolijk. Mensen blij maken, dat wil Diana ook met haar winkel bereiken.

Coronatijd

Ook Diana heeft – zoals iedere ondernemer – te maken gekregen met de coronacrisis en bijkomende lockdowns. In deze tijd is ze gestart met de webshop, om verkoop ook mogelijk te maken als de winkels gesloten waren. Diana geeft aan de fysieke verkoop veel leuker te vinden, maar dat het vooral noodgedwongen was. Het voordeel is wel dat ze nu ook mensen buiten Zwolle kan bereiken.
 

 Geurig huis

Naast woonaccessoires is Taronja verkooppunt van Maison Berger Paris, bekend van de woon- en tuinverbouwprogramma’s van RTL4. Dit zijn geurbranders die je huis zuiveren van onaangename luchtjes, bijvoorbeeld na een avondje gourmetten, en er een heerlijk parfum voor in de plaats geven. Daarnaast zijn een uitgebreide collectie diffusers en geurstokjes met de meest uiteenlopende aromatische geuren en parfums verkrijgbaar. Diana geeft haar klanten graag een demonstratie om je kennis te laten maken met de verschillende geuren en producten.

 

Kort maar krachtig

Sassenstraat 72, Zwolle

Woonaccessoires en wooncadeaus

Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 17:30 uur en zaterdag: 10:00 – 17.00 (maandag gesloten en zondag open op de eerste van de maand).*

*De openingstijden kunnen afwijken. Hierboven staan de openingstijden van het moment van schrijven weergegeven.

Previous
Next

Winkelen

Dit vind je misschien ook leuk