Bonabo Social Club

Nieuw in het Zwolse uitgaansleven is Bonabo Social Club in de Voorstraat. Denk neon lichten, velvet meubelstukken, botanische prints en wandschilderingen met schattige apen. Dat Bonabo een ware aanvulling is op het nachtleven in Zwolle is een ding dat zeker is.

Het concept

Bonabo Social Club is in handen van dezelfde eigenaar als Bloopers, De Kuiperij en Shotto, ook te vinden in de bruisende Voorstraat. Robert-Jan is bedrijfsleider van de club. “De naam lag al op de plank toen ik kwam”, vertelt hij.

Bonabo Social Club opent haar deuren aan het eind van de middag om 17.00 uur. Trek? Komt dat even goed uit. Hier doen ze aan shared dining,  waarbij je de keuze hebt uit diverse plates. Op de kaart staan onder andere steak tartare met gedroogde tomaat en olijfmayonaise, ceviche van zeebaars en burrata met groene asperges en citroen. Niet de minste borrelhappen dus, al serveren ze ook ‘gewoon’ bitterballen en kipnuggets en luxe fingerfood. Daarnaast kunnen de bartenders je van diverse cocktails voorzien, zoals een klassieke mojito, espresso martini of Negroni.

Een dansje wagen

Bonabo is 23 plus, maar het gemiddelde publiek is tussen de 25 en 35 jaar oud en daarmee ligt de leeftijd hoger dan bijvoorbeeld Bloopers en Shotto. Op vrijdag en zaterdag is er een dj en klinkt er house of urban uit de speakers. Robert-Jan geeft aan dat ze binnenkort wellicht meer met entertainment willen doen, zoals een goochelaar of dansers en danseressen. “In Amsterdam slaat zoiets aan, maar we kijken nu of dit in Zwolle ook het geval is.”

Op vrijdag en zaterdag sluit de club om 02.00 uur. Robert-Jan legt uit dat dit onder andere door de coronacrisis is gekomen en dat de andere cafés in de Voorstraat ook eerder hun deuren sluiten. 

Aanvulling op bestaande Zwolse hotspots

Bonabo Social Club is met het mooie interieur en unieke concept een aanvulling op het Zwolse uitgaansleven. Het voormalige café Bruut herken je in ieder geval niets meer terug. Alleen de bar staat nog op dezelfde plek, maar verder heeft het pand een grote metamorfose ondergaan. Het hippe interieur en de bakstenen muur zijn een mooi contrast, maar gaan goed met elkaar samen.

Kort maar krachtig

Voorstraat 5, Zwolle

Shared dining, bites, wijnen en cocktails

Vegan mogelijk

Woensdag, donderdag en zondag: 17:00 – 00:00 uur, vrijdag en zaterdag: 17.00 – 02.00 uur (maandag en dinsdag gesloten) 

*De openingstijden kunnen afwijken. Hierboven staan de openingstijden van het moment van schrijven weergegeven.

Previous
Next

Eten & drinken

Dit vind je misschien ook leuk