Widaro

Widaro Zwolle

Eksters opgelet: Widaro is een ware snoepwinkel voor de sieraden- en accessoireliefhebber. De handgemaakte en kleurrijke sieraden zijn een lust voor het oog en worden stuk voor stuk mooi gepresenteerd. Omdat er veel verschillende merken in diverse stijlen worden verkocht, is er voor ieder wat wils.

Widaro bestaat sinds 2002 en viert dit najaar haar twintigste verjaardag. De winkel was de eerste vier jaar gevestigd in de Rodehaanstraat. In 2006 verhuisden ze naar het pand in de Luttekestraat. 

Smiley bedelsWidaro etalage

Familiebedrijf

Het is een echt familiebedrijf, waarin Eefke, haar zus Wilma en dochter Daniëlle samenwerken. Daniëlle volgde bij de start van de winkel nog een rechtenstudie, maar vond dit werk toch ook wel erg leuk en heeft hier tot de dag van vandaag geen spijt van haar keuze.

Eefke houdt zich voornamelijk bezig met het rijgen van kralen, Daniëlle staat veel in de winkel en onderhoudt de social-media-kanalen en tante Wilma richt zich op de uitstraling van de winkel en het etaleren. Een sterk staaltje teamwork dus. 

De naam Widaro

Ook in naam is de familieband zichtbaar. De winkel is vernoemd naar de drie dochters van Eefke: Willemijn, Daniëlle en Rosemarijn. Naast Eefke, Wilma en Daniëlle werken er nog twee dames in de winkel.

Kettingen met bedels

Handgemaakte sieraden

Achter in de winkel staat de werkbank waar de sieraden gemaakt worden. Widaro ligt en hangt vol met kleurrijke kralenkettingen en -armbanden. Van goud- tot zilverkleurig en van klassiekere items tot echte eyecatchers of statement sieraden. Alles hangt mooi gesorteerd op kleurenthema, waardoor het er overzichtelijk uitziet en je makkelijk kunt vinden wat je zoekt en in welke kleur. 

Naast de sieraden van Widaro’s eigen merk worden er ook sieraden van andere merken verkocht, zoals Karma, Camps & Camps, Ayala Bar, Souvenirs de Pomme, Sparkling Jewels en Ibu Jewels.

Voor ieder wat wils

Naast allerlei mooie sieraden verkoopt Widaro ook accessoires, zoals kleurrijke haarclips, sjaals en sleutelhangers. De items zijn daarnaast ook nog eens betaalbaar, waardoor er voor iedere portemonnee iets moois te vinden is.

Armbandjes Widaro ZwolleAyala bar oorbellen

Kralen en bedels

Als je je eigen creaties wilt maken, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Met een groot assortiment aan kralen (zoals rocailles in allerlei maten en kleuren) en de leukste bedels is het niet moeilijk om zelf een mooi sieraad te maken. Je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan.

DIY-kralenpakketten in coronatijd

Tijdens de coronatijd en bijbehorende lockdowns keken Eefke, Daniëlle en Wilma naar wat nog wél kon. Zo bleven de webshopbestellingen nog steeds mogelijk en bedachten ze DIY-kralenpakketten, zodat klanten zelf aan de slag konden met het rijgen van kralen. Nu de winkels weer open zijn, verkopen ze de pakketjes niet meer. Wel komen er nog steeds veel (jonge) meiden en dames op de losse kralen af, o.a. door. TikTok.

Close-up kettingen WidaroWidaro Zwolle

Online en social media

Is Zwolle niet om de hoek maar wel willen shoppen bij Widaro? Geen probleem: veel items zijn ook verkrijgbaar via de webshop. Gezien de vriendelijkheid van de medewerkers en de mooie presentatie van de winkel is het wel zeker een aanrader om eens langs te gaan.

De winkel is ook actief op Instagram en het volgen waard. Leuk om je aan al het moois te verlekkeren of inspiratie op te doen. 

Kort maar krachtig

Luttekestraat 26, Zwolle

(Handgemaakte) sieraden en accessoires

Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 17:30 uur (zondag en maandag gesloten)*

*De openingstijden kunnen afwijken. Hierboven staan de openingstijden van het moment van schrijven weergegeven.

Previous
Next

Winkelen

Dit vind je misschien ook leuk