De Harmonie

Sfeervol overnachten op het water van een van de mooiste Zwolse plekjes: de Thorbeckegracht. Klinkt goed, nietwaar? Op het schip de Harmonie geniet je in alle luxe van een unieke ervaring en dat in hartje Zwolle.

Overnachten op een unieke locatie

Joyce woonde jarenlang op het schip De Harmonie, een voormalig stoomsleper uit 1913. Met uitzicht op het befaamde Pelserbrugje is overnachten op dit schip een onvergetelijke ervaring. De Harmonie is van alle gemakken voorzien. Met een keuken, ligbad, aparte douche, kingsize bed ontbreekt het je aan niets.

Joyce en haar partner verhuisden naar Hattem en wilden nog geen afstand nemen van de boot. Omdat Joyce haar ervaring graag met mensen wilde delen, ontstond het idee om (midden in de coronatijd) de boot te verhuren via Airbnb. Buiten de boekingen om varen Joyce en haar partner ook nog een aantal keer per jaar met het schip. 

Faciliteiten

De Harmonie is geschikt voor maximaal vier personen. De kamer met het kingsize bed heeft een ligbad ensuite. Aan de andere kant van het schip vind je ook nog een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en apart toilet. De woonkamer heeft een open haard, televisie, platenspeler en diverse spelletjes en tijdschriften. Genoeg te doen dus! Op het dek kun je heerlijk genieten van het zonnetje.

De keuken beschikt over een kookplaat, dus aan jou de keuze of je zelf gaat kokkerellen of dat je de stad in gaat voor een hapje eten. Het schip ligt in hartje centrum, met de Librije en JaffaJaffa om de hoek. De Harmonie is geen B&B, maar gasten kunnen – naast zelf een ontbijtje te bereiden – ook naar Everyday Bread & Coffee of Bij Hartje Zwolle. Deze tentjes zitten vlakbij en ook Albert Heijn Klein Grachtje is op loopafstand.

Superhost

Het ondernemen bevalt Joyce enorm goed. “Ik vind het zo leuk om te doen”, vertelt ze. Inmiddels is ze via Airbnb ook superhost en zijn de beoordelingen zeer positief. Joyce vindt het ook erg leuk om haar gasten te voorzien van to do-tips om het verblijf in Zwolle compleet te maken.

Terugkerende gasten

De gasten op de Harmonie komen uit alle windstreken: van Amerika tot Duitsland en van Amsterdam tot Aruba. “Sommige gasten komen meerdere keren terug, dat is erg leuk om te zien.”

Kort maar krachtig

Thorbeckegracht 28, Zwolle

Overnachten op een unieke locatie

Hartje centrum, op loopafstand van winkels, bezienswaardigheden en eetgelegenheden

Previous
Next

Slapen

Dit vind je misschien ook leuk