Atelier58

Overzicht kunstwerken Atelier58

Op zoek naar een prachtig en uniek kunstwerk voor aan de muur? Breng dan zeker een bezoekje aan Atelier58. Hier werken kunstschilders Amber en Arina (beiden 20) aan de mooiste creaties.

Arina en Amber
Arina (links) en Amber

Kunstwerken en verfkast

Hoe het begon

Amber en Arina volgden beiden de opleiding tot decoratie- en restauratieschilder aan de Cibab vakschool in Zwolle. Arina liep tijdens haar opleiding stage bij de Zwolse kunstenaar Gerrit Knikker, waarna ook Amber hier een stageplek kreeg. Ook na hun stage bleven ze samenwerken met Gerrit.

Het idee ontstond om een eigen galerie te beginnen, waarop Amber het huidige pand op Funda tegenkwam. In oktober 2021 openden ze hun eigen kunstgalerie in de Luttekestraat – op jawel, nummer 58 – in Zwolle. In het atelier zie je zowel kleurrijke schilderijen als witte kunstwerken met veel reliëf en structuur. Voor ieder wat wils dus.

Arina en Amber Atelier58Close-up schilderen

Het atelier

In het atelier werken Arina en Amber aan hun schilderijen en combineren ze het exposeren met rechtstreekse verkoop. Ze maken naast autonoom werk ook veel in opdracht. De grootte van het doek en de kleuren bepaal je dan zelf. 

Arina is gespecialiseerd in vrouwelijke portretten, Amber maakt vooral grote abstracte kunstwerken. De lijnenschilderijen (waar je bijna een beetje ingezogen lijkt te worden) maken ze samen, net als de gipsen schilderijen. Hoe ze deze lijnschilderingen precies maken en welke techniek ze toepassen, is geheim. “Het geheim van de meester”, vertelt Arina lachend.

Ophangen schilderijSchilderij boven de bank

Levertijd

Hoelang het duurt voordat je zo’n pracht kunstwerk aan de muur hebt hangen? Een paar weken. Het doek moet besteld worden en omdat ze met veel laagjes in de schilderijen werken, gaat hier tijd in zitten en heeft het aardig wat tijd nodig om te drogen.

Verfkwasten Atelier58

Toekomstplannen

Arina en Amber zijn erg blij met hun huidige atelier. Er is wel ambitie voor de toekomst om een groter pand te huren, zodat ze nog meer schilderijen kunnen exposeren in de ruimte.

Kort maar krachtig

Luttekestraat 58, Zwolle

Van portretkunst tot abstract werk

Dinsdag t/m zondag: 10:00 – 17.00 uur (maandag gesloten)

*De openingstijden kunnen afwijken. Hierboven staan de openingstijden van het moment van schrijven weergegeven.

Previous
Next

Kunst

Previous
Next

Dit vind je misschien ook leuk