Fietsroute Rondje Zwolle

Bord Rondje Zwolle
Het Rondje Zwolle is een enorm leuke fietsroute om kennis te maken met de mooie stad en haar diverse omgeving. De ruim 40 kilometer durende route leidt je langs afwisselende landschappen en het leuke is: je kunt de route op diverse punten starten. Het maakt dus niet uit of je start bij het Westerveldse Bos, Stadshagen of Zwolle-Zuid. Mooi makkelijk.
 
Bord Rondje Zwolle

Afwisselend landschap

Het Zwolse landschap is ontzettend divers en afwisselend en dat zie je ook tijdens deze fietsroute. Zo fiets je op een kronkelende paadjes vlakbij de Wijthmenerplas, door vinexwijk Stadshagen en op de Schellerdijk langs de IJssel. Voor ieder wat wils dus.

Katerveersluizen Zwolle

Katerveersluizen

Route Rondje Zwolle

De route is te volgen via verschillende knooppunten en de Rondje Zwolle-bordjes. Hieronder is de route via Komoot te bekijken. Deze route is gemaakt en geschikt voor de stadsfiets, maar kan met een aantal kleine aanpassingen ook voor de wielrenner. Als je vanaf het Hoog Zuthemerpad op de Hollewandsweg uitkomt, moet je volgens de route rechtdoor bij het bos van Zandhove. Hier fiets je over grindpaden en deze zijn niet bepaald geschikt voor een racefiets. Je kunt er in dit geval beter voor kiezen om linksaf te slaan naar de Hollewandsweg en bij de Mars af te slaan. Je fiets dan een stuk rechtdoor en slaat vervolgens rechtsaf. Je komt dan op dezelfde plek uit, maar hebt hiermee wel de schelpenpaden vermeden. Let er wel op dat de wegen zich er over het algemeen niet voor lenen om erg hard te fietsen.
 
Het gpx-bestand kun je hier downloaden.
 
 

Locaties voor een pauze

Toe aan een pauze? Geen probleem! Op verschillende plekken is het mogelijk om even te pauzeren. Zo kom je genoeg bankjes of picknickbanken tegen. Heb je meer zin in een stuk taart of kopje koffie, dan kun je neerstrijken bij de Agnietenberg, biologische schepenmelkerij de Vreugdenhoeve en Uitspanning het Engelse Werk.
 
Kleine Veer Zwolle
‘t Kleine Veer
Zalkerdijk Zwolle
Zalkerdijk

De Kriskras door Zwolle-favorieten

De hele route is mooi, maar Holthagen, de Katerveersluizen, de Schellerdijk (en het zicht op de IJsselbrug en Hanzeboog), het Kleine Veer en Tussen de Verlaten behoren toch wel tot de Kriskras door Zwolle-favorieten. Ook het grootste drijvende zonnepannelenpark op de Sekdoornse Plas is het fietsen waard.
 
Het is dus zeker de moeite waard om je fiets uit de schuur te halen en te genieten van de mooie omgeving die Zwolle te bieden heeft. Mocht je minder van het fietsen zijn, er is ook een Rondje Zwolle-wandelroute (deze is zo’n 11 kilometer).
 

Kort maar krachtig

40 kilometer

De Agnietenberg, Vreugdenhoeve, Kas van Kaat  en Uitspanning Het Engelse Werk (op de route)

Afwisselend landschap: van bosgebied tot uiterwaarden en van vinexwijk tot buitengebied

Previous
Next

Natuur & routes

Dit vind je misschien ook leuk