WannaWaffle

In de een van de leukste straatjes van de Zwolse binnenstad, de Sassenstraat, zit WannaWaffle. Zoals de naam al doet vermoeden, eet je hier de lekkerste wafels. 

Zoet en hartig

Zoet(ig)e wafels, waaronder met witte chocolade of Oreo en ijs, prijken op de menukaart. Maar vergis je niet: niet alleen voor de zoetekauw is het smullen geblazen. Ook aan de liefhebbers van hartig is gedacht. Denk aan wafels met pulled chickensmashed avocado of pastrami. Nog niet iedereen durft deze aan, maar de hartige wafels worden van een ander beslag gemaakt dan de zoete exemplaren. Het is dus niet zo dat je een zoete wafel met hartig beleg krijgt. Eigenlijk niks spannends aan dus, maar wel een leuke nieuwe smaakervaring.
 
Eigenaar Jeroen

Hoe het begon

Eigenaren Jeroen en Laura startten WannaWaffle in 2018. Op 4  december blies het wafeltentje één kaarsje uit. Jeroen werkt al jaren in de horeca en bedacht 5 jaar geleden voor zichzelf dat hij een eigen zaak wilde beginnen. Hij is toen bewust de kennis op gaan doen die hij volgens zichzelf nog onvoldoende bezat. Jeroen: “Ik ben barista en koffie vind ik nog altijd heel boeiend, maar met alleen een koffietentje red je het niet meer tegenwoordig. Daarom hebben we er iets bij verzonnen en tijdens een vakantie in Griekenland kwamen we een zoete wafelvariant tegen. Dit vonden we een leuke insteek en na wat rondstruinen op internet, stuitten we op de hartige wafels. Hier hadden we nog nooit van gehoord en dus zijn we dit thuis gaan uitproberen totdat we onze eigen variant ontwikkelden. Nu bieden we een volledig aanbod met wafels aan, iets wat voor zover wij weten uniek is in Nederland.”

In tegenstelling tot Jeroen had Laura geen horeca-achtergond. Ze werkte als logopedist, maar werd hier niet gelukkig van. Daarom besloot ze het roer om te gooien en er samen met Jeroen voor te gaan. Laura: “Ik heb mijn baan als logopedist opgezegd en ben in de horeca gaan werken om ervaring op te doen en om te kijken of het daadwerkelijk iets voor mij zou zijn. Dit heb ik een kleine 2 jaar met veel plezier gedaan voordat we WannaWaffle samen zijn gestart.” 
 

Op de kaart

Bij WannaWaffle kun je je dag goed starten met een heerlijk ontbijt of lunchen. Zoals hierboven beschreven, is de keuze reuze wat de wafels betreft. De wafels zijn volledig huisgemaakt en vrij van boter en suiker- en zoutarm. Mocht je meer van het brood zijn, dan kun je de wafels ook als sandwich bestellen. Iets te vieren of meer zin in een gebakje? Ook een optie. Er staan ook salades op het menu. Als je meerdere hapjes wilt proeven, ga dan voor de high tea. Jeroen en Laura werken zoveel mogelijk met natuurlijke producten en het liefst uit de regio.

Favorieten

In het begin aten Laura en Jeroen nog veel zoete wafels, maar nu bijna niet meer. Nu zijn het vooral de hartige. Favoriet zijn de wafels met pulled chicken of smashed avocado. Deze hebben een vast plekje op de menukaart veroverd, maar met de pulled chicken wordt gevarieerd. Zo was er al een Mexicaanse en Aziatische variant.
 

Oud pand

WannaWaffle zit in het voormalige pand van restaurant Gelaghkamer Hoogh. Het pand stamt uit begin 1600 en was voorheen een herberg. Je ziet nog een aantal oude elementen uit het pand terug. Neem de muur achter de bar, die op geen enkel vlak waterpas loopt. Ook zit er nog een schuin luik in verwerkt (waarschijnlijk van een oude schoorsteen). Ook de oude balken aan het plafond zijn karakteristiek.
 
De vide is een ware blikvanger. Het interieur van de wafelzaak ziet er supermooi uit. Sfeervol en hip, met een fijne combinatie van rotan en velvet. Waar ze interieur-inspratie vandaan halen? Laura houdt zich hier graag mee bezig en heeft hier zo te zien een goed gevoel voor.
 


WannaWaffle is een erg leuke toevoeging aan de binnenstad van Zwolle. Net weer een tikkeltje anders dan de broodjeszaken en koffietentjes in de stad. Daarnaast zijn Jeroen en Laura erg vriendelijk, ziet het tentje er knus uit en hebben ze een fijne kaart. Je kunt het restaurant ook afhuren als je iets te vieren hebt, dus wat dat betreft zijn de mogelijkheden een stuk breder dan gedacht.

Kort maar krachtig

Sassenstraat 3, Zwolle

Ontbijt, lunch, high tea en borrel

Glutenvrij en vegan mogelijk

Dinsdag t/m donderdag 09:00 – 17:00 uur, vrijdag en zaterdag 09.00 – 17.30 en zondag 10:00 – 17.30 uur (maandag gesloten)

*De openingstijden kunnen afwijken. Hierboven staan de openingstijden van het moment van schrijven weergegeven.

Previous
Next

Eten & drinken

Dit vind je misschien ook leuk